STRALEND IN BALANS

HEALTHY QUOTES

blogs, recepten & inspiratie

10 krachtige kruiden tegen een opgeblazen buik

BLOG 13-2-2021


Je kunt met natuurlijke middelen al veel doen om een opgeblazen buik te verminderen. Kruiden gebruik je om je gerecht lekker op smaak te brengen maar sommigen hebben ook een krachtige werking op je spijsvertering. Hierbij 10 krachtige kruiden die je helpen:

1. Kaneel

kaneel werkt verzachtend op je spijsvertering en helpt tegen winderigheid en maagklachten. Gebruik wel de Ceylon kaneel, vooral als je best regelmatig kaneel eet.

2. Gember

Gember is een hele bekende om te gebruiken bij maagklachten en misselijkheid.  Als je last hebt van boertjes en oprispingen dan kan gember je zeker helpen je maag tot rust te brengen. Maak verse gemberthee door een cm gemberwortel even te laten koken in een pannetje gevuld met water. Je kunt ook een theelepel verse geraspte gember voor het eten innemen;

3. Citroenmelisse

Citroenmelisse is een kruid dat een ontspannende werking heeft zowel op je darmen als op je mind Vooral bij buiklachten waar stress een rol speelt, kan citroenmelisse rust geven. Je kunt er heerlijke thee mee maken.

4. Venkelzaad 

De zaadjes verbeteren je spijsvertering omdat het zorgt voor de vermindering van gasvorming. Het voorkomt dus een opgeblazen gevoel en zorgt voor een platte buik gedurende de hele dag. Ook helpt het bij overgangsklachten en menstruatieklachten. Je kunt thee zetten van venkelzaadjes of na een zware maaltijd op een kleine theelepel venkelzaadjes kauwen.

 

5. Anijs

Anijs kun je makkelijk toevoegen aan een glas warme (plataardige) melk en helpt je darmen en maag te ontspannen. Je kunt (gemalen) anijs toevoegen als zoetmaker aan je havermout of cake of kauw eens op een paar zaadjes.

6. Pepermunt

Pepermunt is fantastisch voor je buik. Het verhoogt je galproductie enorm en zorgt dan ook voor een goede vertering. Pepermunt heeft ook een ontspannende werking en dat voel je gelijk. Pepermunt werkt ook licht pijnstillend, wat van pas kan komen als je darmwand ontstoken is geraakt door de slechte vertering. Kies voor de echte pepermunt, mentha piperita. Andere muntsoorten hebben een minder direct effect. Maak lekkere thee ervan. Heb je echt last van brandend maagzuur, dan kan dit wat te heftig zijn voor je.

7. Kurkuma

Kurkuma helpt bij vele buikklachten, zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming en buikpijn.  Kurkuma kun je toevoegen aan je gemberthee, maar ook aan gerechten zoals bij je soep of curry.

8. Kamille

Kamillethee helpt bij buikkrampen, een opgeblazen gevoel en heeft een ontspannende werking. Ook wordt het vaak gebruikt bij menstruatieklachten en misselijkheid.

9. Paardenbloem

Paardenbloem is een kruid dat ontzettend veel voordelen heeft voor je gezondheid. Regelmatig een glas paardenbloemthee drinken is echt een super booster voor je lichaam. Het helpt ook heel goed tegen gasvorming. Drink het als thee of voeg het toe als gedroogd specerij in maaltijden. Heb je wel eens van paardenbloem koffie gehoord? Wellicht leuk om eens te proberen.

10. Peterselie

Ook het eten van peterselie helpt tegen een opgeblazen buik; het helpt tegen gasvorming. Strooi peterselie over je soep, je omelet, je salades, nog lekker ook.

Mis nooit meer iets van StralendInBalans!

Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail 

Mis nooit meer iets van StralendInBalans!

Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail 

Schrijf je in en mis nooit meer nieuwe blogs, tips en recepten van StralendInBalans

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Je kunt je altijd weer uitschrijven. 

Inschrijving is gelukt!

  

Je weg naar een stralende jij begint hier... 

 

Ontvang GRATIS 10 healthy quotes die je gelijk kunt toepassen in je dagelijks leven.

PLUS je ontvangt regelmatig inspiratie en tips om stralend in balans te komen en blijven.

Gelukt! je e-book is onderweg. Check je inbox!