STRALEND IN BALANS

HEALTHY QUOTES

blogs, recepten & inspiratie

Drink jij wel eens een gezond theetje? 7 thee boosters

BLOG 1-3-2021

Thee drinken voor je gezondheid

Doe jij dat? Thee is genieten… genietend van een heerlijk kopje thee kom je tot rust en laat je de drukte om je heen vaak even voor wat het is. Het helpt dan ook stress te verlagen, een van de grootste ziekmakers in deze tijd!

Afvallen met thee, kan dat? Er zijn zeker theeën die een ondersteunende werking kunnen hebben bij het proces van gewicht verliezen. Soms zal de thee ervoor zorgen dat het vocht afdrijvend is, wat ook gewichtsverlies veroorzaakt, maar dat is natuurlijk niet het uiteindelijke doel. Soms kan thee echter de verbranding versnellen, wat helpt bij het afvallen. Vaak ook zijn er theeën die een sterke detox werking hebben en dus een uitstekende ondersteuning kunnen zijn voor je lichaam.

Thee is gezond en blijkt o.a. te helpen bij een gezond lichaamsgewicht, een sterk immuunsysteem, een gezonde bloeddruk en een lang en gezond leven! Thee bevat namelijk waardevolle antioxidanten, vitamines, mineralen en aminozuren (l-theanine).

Er bestaat zwarte, groene, oolong en witte thee. Wist je dat deze allemaal afkomstig zijn van dezelfde plant? De Camellia Sinensis. De verwerking en bewerking bepalen welke soort het uiteindelijk is. Daarnaast heb je diverse kruidentheeën, die eigenlijk geen theeblaadjes bevatten, maar kruiden. Er zijn allerlei verschillende soorten kruidenthee die ook zeer weldadig zijn voor je lichaam en verschillende helende capaciteiten hebben.

Neem niet weken lang elke dag dezelfde thee, maar varieer! Je kunt best als een kuur een keer een tijd een soort thee drinken, maar wissel het dan ook weer een tijd af. Des te beter blijft de werking en hoe meer je varieert over het jaar heen, hoe beter voor je lichaam.

Ik geloof meer in de pure theeën en niet in allerlei gefabriceerde theesoorten. Hoe puurder hoe beter en natuurlijk is het helemaal perfect als het biologisch geteelde thee bevat. Tegenwoordig zijn er vele goede kruidentheeën te vinden in theezakjes; in een reformwinkel of biologische supermarkt heb je tegenwoordig een ruime keus. Mocht je een kruid toch enkel kunnen vinden in een hele zak, dan zijn er ook losse theezakjes te koop, waar je het in kunt doen. Superhandig en toch geen stukjes thee in je thee ;-).

Mis nooit meer iets van StralendInBalans!

Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail 

Hierbij mijn 7 favorieten:

Kamillethee : weldadig voor lichamelijke en geestelijke ontspanning, bij stress, slapeloosheid, bij spijsverteringsproblemen en brandend maagzuur. Tevens weldadig bij een zere keel of veel hoesten vanwege de antibacteriële eigenschappen.

Brandnetelthee: o.a. een ontstekingsremmende werking & een natuurlijk diureticum, of te wel het is urine uitdrijvend.

Groene Thee : het stimuleert de stofwisseling, het stimuleert spiersamentrekkingen in de darmen, waardoor je maaltijd sneller verteert. Het gaat opslag van vet tegen en heeft een antioxidante werking en versterkt je immuunsysteem.

Muntthee: helpt het spijsverteringsstelsel te ontspannen en kan krampen verminderen, ook weldadig bij hoofdpijn.

Venkelthee: bij winderigheid, krampen en constipatie.

Gemberthee: weldadig bij ochtendmisselijkheid (bij zwangeren), menstruatie ongemakken, hoofdpijn, problemen met de luchtwegen, ontstekingen en verbetert de circulatie.

Paardenbloemthee : Paardenbloemthee bevat vele voedingsstoffen, denk bijvoorbeeld aan vitamine A, B-complex, D en C, koper, mangaan, calcium, borium, ijzer, zink, kalium en magnesium. Het is een detox thee en helpt giftige stoffen te zuiveren. Kan weldadig zijn bij hoge koorts, spierpijn, opgeblazen gevoel, spijsverteringsproblemen, wratten, tinnitus, aandoeningen aan de luchtwegen en virale infecties.

Mis nooit meer iets van StralendInBalans!

Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail 

Schrijf je in en mis nooit meer nieuwe blogs, tips en recepten van StralendInBalans

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Je kunt je altijd weer uitschrijven. 

Inschrijving is gelukt!

  

Je weg naar een stralende jij begint hier... 

 

Ontvang GRATIS 10 healthy quotes die je gelijk kunt toepassen in je dagelijks leven.

PLUS je ontvangt regelmatig inspiratie en tips om stralend in balans te komen en blijven.

Gelukt! je e-book is onderweg. Check je inbox!