STRALEND IN BALANS

HEALTHY QUOTES

blogs, recepten & inspiratie

Een opgeblazen buik? Dit zijn de 5 grootste boosdoeners

Een vrouw die last heeft van een opgeblazen buik

BLOG 21-1-2021

Ken je dat gevoel, dat je in de ochtend wakker wordt met een platte buik, maar dan gedurende de dag… wordt het steeds dikker en lijkt het aan het einde van de dag wel of je hoogzwanger bent! Een enorme opgeblazen buik… 

Nou je bent niet de enige… helaas is het een veel voorkomende klacht bij vrouwen. Het ontstaat door een te hoge aanwezigheid van gas in je maag -en darmstelsel of door een verstoring van het spijsverteringssysteem. Er is altijd wat lucht aanwezig hoor, maar een teveel gaat klachten geven. Je kunt dat merken door:

Je buik die zich opzet

Het gevoel dat je buik harder is

Gerommel en geborrel vanuit je buik

Meer boeren

Last van oprispingen

Meer windjes laten

Misselijk gevoel

Gevoel dat je buik harder is 

Mis nooit meer iets van StralendInBalans!

Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail 

Er zijn meerdere oorzaken en 5 echte boosdoeners bij een opgezette buik:

 

1. Een candida of schimmelinfectie:

bij een gezonde darmflora zijn er voldoende goede darmbacteriën die gisten die ook in je darmen leven in evenwicht te houden. Raakt dit verstoord dan kunnen de gisten omslaan in schimmels en allerlei vage klachten gaan geven. Een belangrijk gevolg is onder andere gasvorming in de darmen wat zorgt voor een opgeblazen buik.

2. Het teveel inslikken van lucht:

door je manier van eten kan het zijn dat je veel lucht erbij inslikt, wat zorgt voor veel lucht in de darmen en in je maag. Vaak gebeurt dit als je snel eet of te gulzig. Dit gebeurt vaak heel onbewust.

3. Door een toename van oestrogeen in het lichaam na je 40e:

daardoor verandert er veel in je lichaam waardoor je makkelijker in gewicht toeneemt maar ook dat je gevoeliger wordt voor bepaalde voedingsmiddelen die je tot dan toe altijd zonder problemen hebt kunnen eten.

4. Vanwege voedingsintoleranties

5 . Door overgewicht

Je voeding als trigger!

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen triggers zijn voor klachten in de buik. Of doordat je er een intolerantie voor opgebouwd hebt, of doordat het gewoon niet zo fijn voor je lichaam is om bepaalde voedingsmiddelen langdurig en veel in te nemen (denk bijvoorbeeld aan tarwe, suiker en zuivel). Als de vertering niet soepel verloopt dan kan er veel gasvorming ontstaan door de darmbacteriën.

Als je weet wat bij jou de oorzaak is kun je al een heel stuk zelf doen om je buik rustiger te krijgen. Herken jij bij jezelf al 1 of meerdere oorzaken? In de volgende blogs geef ik je meerdere tips & adviezen die je zelf al kunt oppakken. 

Deze leefstijl en voedingstips krijg je stap voor stap in het online platform Energiek in Balans.

Mis nooit meer iets van StralendInBalans!

Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail 

Schrijf je in en mis nooit meer nieuwe blogs, tips en recepten van StralendInBalans

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Je kunt je altijd weer uitschrijven. 

Inschrijving is gelukt!

  

Je weg naar een stralende jij begint hier... 

 

Ontvang GRATIS 10 healthy quotes die je gelijk kunt toepassen in je dagelijks leven.

PLUS je ontvangt regelmatig inspiratie en tips om stralend in balans te komen en blijven.

Gelukt! je e-book is onderweg. Check je inbox!