Heerlijke Perencake

Een heerlijke cake, verantwoord zonder tarwe en geraffineerde suikers. 

Download hier het recept voor jezelf. 

Wat heb je nodig? 

  • 150 gram speltbloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 50 gram roomboter (of kokosolie)
  • 75 gram ahornsiroop
  • 120 ml plantaardige melk
  • 2 peren
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • sap van kwart citroen
  • snuf zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de meel en bloem. Meng in een kom de speltbloem, amandelmeel, speculaaskruiden en zout.

Meng in een andere kom de eieren luchtig en meng met een garde de boter en melk erdoor. Roer vervolgens voorzichtig de wijnsteenbakpoeder en citroensap erdoor. Giet de mengsels bij elkaar en meng met een garde tot een beslag.

Schil de peer en snijd in dunne plakken.door het beslag. Vet een cakeblik in met boter of kokosolie en giet hier het beslag in. Verdeel de plakken peer verticaal in het deeg.

Zet de cake in het midden van de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen.

Smullen maar! 😉

Vind je natuurlijke balans met 50 supertips waar je gelijk mee aan de slag kunt 

Plus Bonus: ebook met 50 Gezonde Tussendoortjes en 15 heerlijke recepten!